Opgericht op 20 mei 1968
 
Drie top tien noteringen tweede dag BZK2024

Drie top tien noteringen tweede dag BZK2024

Leestijd: 2 minuten

Eindhoven, 26 mei 2024 – De tweede dag van de Brabantse Zomer Kampioenschappen 2024 (BZK2024) heeft voor de Biesboschzwemmers drie top tien noteringen opgeleverd. In totaal was er zeven keer een start.

De tweede dag begon met de langste afstand voor de jongens, namelijk de 1500m vrije slag. Lars de Kooter stond als vierde ingeschreven en de verwachting was dat dit ook de klassering zou worden na 30 banen zwemmen. Deze verwachting kwam uit en daarnaast viel de tijd tegen. Lars wist niet in de buurt van zijn inschrijftijd te komen. Het volgende nummer voor Lars was de schoolslag sprint en ondanks dat de top drie minimaal een halve seconde sneller was ingeschreven was er hoop om het deze jongens moeilijk te maken. Gisteren tijdens de 100 meter was de eerste 50 meter heel sterk. Lars was vandaag sneller dan gisteren, maar helaas gingen er niet drie maar vijf jongens sneller dan Lars. De laatste top 10 notering was ook voor Lars op de 200m vrije slag. Na afloop van zijn race liet Lars merken absoluut niet tevreden te zijn, want hij wist niet in de buurt van zijn tijd aan te tikken.

Shanya Muilenburg, Jansje de Ridder en Amy de Kooter kwamen deze dag alle drie aan de start van de 100m vrije slag. Alle drie wisten hun 50 meter bad tijd ruim te verbeteren. Jansje haalde bijna twee seconden van haar tijd af en Amy was 1,8 seconden sneller dan eerder. Shanya haalde het meest van haar tijd af, ze was ruim vijf seconden sneller dan ooit. Amy startte ook nog op de 50m rugslag en door een mindere start wist ze zich niet te verbeteren.

Met één medaille zit het eerste weekend er op. Lars behaalde deze op de 100m schoolslag. Zijn tijden op de 50 en 100m schoolslag zijn goed voor startbewijzen op de diverse Nederlandse Kampioenschappen. Volgende week is het tweede weekend en dan komen Lars, Amy, Shanya en Jansje opnieuw aan de start en daarnaast ook nog Anne Lisman en Thomas Verschoor.

WP Tumblr Auto Publish Powered By : XYZScripts.com