Opgericht op 20 mei 1968
 
Koud begin open water seizoen

Koud begin open water seizoen

Leestijd: < 1 minuut

Bodegraven, 15 juni 2024 – De eerste open water wedstrijd voor de Biesboschzwemmers was in de Oude Rijn in Bodegraven. Ingmar Visser en Lars de Kooter kwamen beide twee keer aan de start. Ze startte allebei op de 1000m en 2,5km schoolslag en met drie keer winst was het een succesvolle dag.

Bij Fort Wierickerschans gingen de zwemmers te water en zwommen dan naar het centrum van Bodegraven. In een veld van 8 heren wist Lars de Kooter als derde te finishen, maar als eerste in zijn categorie. Ongeveer anderhalve minuut later kwam Ingmar aan de finish als derde bij de senioren. Beide hadden het onderweg koud gehad en na de race hadden ze tijd nodig om weer op temperatuur te komen.

In de middag sprongen beide toch weer te water en nu voor de 1000m schoolslag. Lars kwam bij de junioren aan de start en nam het initiatief vanaf de start en hij kwam als eerste bij de finish. Over zijn tijd was hij dik tevreden. Ingmar zwom bij de masters en eindigde als tweede overall, maar als eerste bij de 40-plussers al was het verschil minder dan een seconde.

Morgen komt Ingmar in Leiden aan de start op de 1000m school- en vrije slag. Het is te hopen dat de watertemperatuur dan hoger is.

Uotslag Open Water Bodegraven 2024

WP Tumblr Auto Publish Powered By : XYZScripts.com