Opgericht op 20 mei 1968
 
Marjo Goelema Europees Kampioen

Marjo Goelema Europees Kampioen

Leestijd: < 1 minuut

Belgrado (SRB), 28 juni 2024 – Vanmorgen kwam Marjo Goelema aan de start van de 100m schoolslag tijdens de Europese Masters Kampioenschappen 2024 (EMK2024). Ze stond als snelste ingeschreven, maar inschrijftijden zeggen niet alles bij deze kampioenschappen. Er is geen controle op tijd. Aan het begin van de middag mocht Wouter van der Stelt startten op de 50m rugslag.

Vanaf de start lag Marjo voor en na 50 meter keerde ze ruimschoots als eerste. Het verschil met de tweede zwemster was bijna drie seconden. In de tweede 50 meter had Marjo het heel zwaar. Ze had ook het idee dat haar armen het niet meer deden, maar uiteindelijk tikte Marjo als eerste aan. De tweede zwemster was wel een seconde dichterbij gekomen, maar toch was het verschil nog bijna twee seconden.

Over de tijd was Marjo heel duidelijk: bagger, maar ze is wel Europees Kampioen.

Iets later dan de planning mocht Wouter voor de derde keer het water in, deze keer zwom hij de 50m rugslag. Na 50m tikte Wouter bijna twee seconden sneller aan dan eerder dit seizoen. Echter de eindtijd van Wouter was langzamer dan de gestelde richttijd en dus wordt hij niet geklasseerd.

Morgen komen Nico en Mandy Swart aan de start. Nico zwemt de 200m rugslag en Mandy 200m schoolslag en 50m vlinderslag. Mandy zal aan het einde van de ochtend als eerste zwemmen en een drie uur later haar tweede afstand. Nico komt anderhalf later na Mandy’s laatste start aan de start. Dit is een planning.

WP Tumblr Auto Publish Powered By : XYZScripts.com