Opgericht op 20 mei 1968
 
Winst en geen NK voor Lars de Kooter

Winst en geen NK voor Lars de Kooter

Leestijd: < 1 minuut

Hoek, 6 juli 2024 – In de Braakman werd voor de 37e keer de Marina Beach Braakmankreekrace gehouden. Daarnaast stonden er diverse afstanden voor de Open Nederlandse Kampioenschappen open water zwemmen op het programma. Lars de Kooter stond ingeschreven voor de 1000m schoolslag voor de ‘Braakman’ en de 3km voor het ‘NK’.

Bij aankomst op de wedstrijdlocatie viel het op dat er veel wind stond. Toch begon de dag met de 1000m schoolslag voor de jongens junioren en jeugd. Lars startte sterk ondanks de tegenwind en gaande de wedstrijd breidde hij zijn voorsprong uit. Echter zijn voorsprong nam af toen hij stil kwam te liggen omdat men hem iets probeerde duidelijk te maken. De keerboei was verwaaid en de eerste zwemmers werden door de organisatie verteld dat ze moesten keren. De eindtijd van Lars was niet goed, maar hij was wel als eerste van zijn programma nummer aan de finish.

Na enkele nummers besloot de organisatie om de wedstrijd stil te leggen, want de wind nam toe. Na overleg werd besloten toch door te gaan, maar de wedstrijdbaan aan te passen. Nadat de 5km voor het ONK was gezwommen, moesten alle deelnemers van de schoolslag zich melden bij de voorstart en daar kregen ze te horen dat de organisatie het niet veilig vond om de schoolslag door te laten gaan, maar dat zij eventueel wel aan het vrije slag programma mochten meedoen. Lars besloot dit niet te doen en dus zal er later dit seizoen nog een 3000m schoolslag gehouden gaan worden voor de Nederlandse titel.

Morgen komt Lars nogmaals aan de start en dan wordt de wedstrijd gehouden in het Kanaal Hoeke-Sluis in Sluis. Lars start dan op de 2000m en 1500m schoolslag. Bij de laatste afstand staat er een Nederlandse titel op het spel.

WP Tumblr Auto Publish Powered By : XYZScripts.com