Dubbel NK open water zilver

Leestijd: < 1 minuut

Sluis, 7 juli 2024 – Een dag na de verwaaide open wedstrijd in Hoek stond de wedstrijd van Sluis op het programma. Net als in Hoek stonden er een aantal afstanden voor de Open Nederlandse Kampioenschappen open water zwemmen op het programma en een aantal afstanden van de 50e open water wedstrijd van Sluis. Lars de Kooter en Ingmar Visser kwamen beide op twee onderdelen aan de start en gingen met eremetaal naar huis.

Zowel Lars als Ingmar begonnen met de 2km schoolslag van de 50e open water wedstrijd en hierop zwommen beide een goede race. Lars lag al snel als tweede van de gestarte zwemmers en wist deze klassering vast te houden. In de uitslag was hij de eerste van de zwemmers onder 17 jaar en dus mocht hij op het hoogste podium plaatsnemen. Ingmar zwom een sterke race en eindigde als vierde bij de heren en zesde overall.

Op de onderdelen van het Nederlands Kampioenschap zwommen Lars en Ingmar verschillende afstanden. Lars mocht de 1500m schoolslag zwemmen en hij had een goede start. In een tactische race moest Lars in de laatste meters genoegen nemen met een tweede plaats. Ingmar startte later bij de masters en hij moest 2000m schoolslag zwemmen. Op het einde kwam hij in een groepje met leeftijdsgenoten te liggen en hij wist de meeste achter zich te houden. Uiteindelijk bleek Ingmar als tweede gefinisht te zijn bij de 40-plussers met een kleine voorsprong op de nummers drie en vier.

Het komende weekend gaat het open water circus weer verder en zullen de Biesboschzwemmers in Anna Paulowna te vinden zijn. In het eerste weekend van september zijn de laatste wedstrijden en dus hebben de open water zwemmers nog een tijd te gaan.

WP Tumblr Auto Publish Powered By : XYZScripts.com