De Kooter en Visser weer in de prijzen

Leestijd: < 1 minuut

Anna Paulowna, 13 juli 2024 – In het Noord-Hollandse Anna Paulowna werd voor de 45e keer de plaatselijke open water wedstrijd georganiseerd. Lars de Kooter en Ingmar Visser waren namens de Biesboschzwemmers naar het verre oord afgereisd en hadden bij thuiskomst weer het een en ander te vertellen.

Beide zwemmers hadden zich op dezelfde nummers ingeschreven, namelijk de 3000m en 1000m schoolslag en de dag begon met de langste afstand. Bij aankomst op de wedstrijdlocatie bleek er aardig wat wind te staan, maar minder dan een week eerder in Hoek. Bij de start was Lars goed weg, maar hij merkte toch wel dat de wind vat op hem had. Hij werd door een oudere zwemmer ingehaald en kon helaas niet meegaan. Toch was Lars tevreden met zijn tijd en race, want in zijn eigen categorie was hij de beste. Ingmar zwom de hele race op een vierde plaats van alle gestarte heren, maat tikte als tweede in zijn categorie aan.

Een klein uur later stond de tweede afstand op het programma. Met enige vertraging gingen de zwemmers naar de start omdat de wind een boei verplaatst had. Mede hierdoor werd besloten de baan te veranderen. Na de halve afstand besloot de wedstrijdleiding de zwemmers uit het water te halen omdat de wind toenam. Na overleg werd daarna besloten om de wedstrijd voor de rest van de dag te annuleren omdat het niet verantwoord was om verder te gaan.

Met beide een beker kon men dus de terugreis aanvangen en het is te hopen dat volgende week in Amsterdam de weergoden geen roet in het eten gooien en dat de wedstrijd volgens het programma gezwommen kan worden. Lars en Ingmar komen dan samen met Kirsten van der Steen aan de start.