Opgericht op 20 mei 1968
 
Dubbelwinst voor Lars de Kooter

Dubbelwinst voor Lars de Kooter

Leestijd: 2 minuten

Amsterdam, 21 juli 2024 – In de Gaasperplas is voorlopig de laatste open water wedstrijd van dit seizoen gehouden. Lars de Kooter en Ingmar Visser kwamen in Amsterdam beide meerdere keren aan de start. Lars wist twee nummers te winnen.

De dag begon voor Lars met de 500m schoolslag. Vanaf de start nam Lars het initiatief en bij de finish had hij een voorsprong van bijna een volle minuut. Vervolgens startte zowel Lars als Ingmar op de 2000m schoolslag.  Bij de start ging het niet helemaal zoals Lars wilde, maar hij wist dit heel snel te herstellen. In een heerlijk tempo kon hij achter twee heren aan zwemmen en pas in het laatste gedeelte zwommen zij bij hem vandaan. In zijn beste seizoentijd was hij de snelste bij de jongens tot 17 jaar. Nummer twee gaf bijna vier minuten toe op Lars. Ingmar eindigde bij de heren net naast het podium op de vierde plaats. Ruim een half uur nadat Ingmar gefinisht was, mocht hij starten op de 1000m schoolslag bij de zwemmers vanaf 20 jaar. In Amsterdam was het veld sterker dan eerder dit seizoen in zijn categorie en moest Ingmar genoegen nemen met een vijfde plaats. Ingmar zwom wel zijn beste tijd van dit seizoen.

Naast de schoolslag kwam Lars ook op de 2000m vrije slag aan de start. Dit nummer zwom hij voor de eerste keer en het was afwachten hoe dit zou gaan. Van tevoren was bekend dat een podiumplaats moeilijk zou worden en dit klopte ook. De tijd van Lars was goed, maar het verschil met het podium was ruim.

Eind augustus gaat het open water zwemmen weer verder met wedstrijden in Heerjansdam en Oosterhout. Op 31 augustus staat dan de eigen wedstrijd bij het Biesbosch MuseumEiland op het programma. Het seizoen eindigt een week later in Wilhelminadorp en Oost-Souburg. In Wilhelminadorp zal Lars opnieuw strijden om de titel op de 3000m schoolslag in zijn categorie.

Uitslag 12e Pajaro ICT OWW Het Y

WP Tumblr Auto Publish Powered By : XYZScripts.com