Opgericht op 20 mei 1968
 
Mooie omstandigheden Vlissingse Zeezwemrace

Mooie omstandigheden Vlissingse Zeezwemrace

Leestijd: 2 minuten

Vlissingen, 14 augustus 2024 – De derde van vier zeezwemtochten had dezelfde begin en eindplaats, namelijk Vlissingen maar dat wil niet zeggen dat het makkelijker is. De tocht is 2,2km en begint met een stuk tegen de stroming in, daarna een groot stuk met de stroming mee om vervolgens weer tegen de stroming in te eindigen. Van de vijf Biesboschzwemmers was Sabrina Boekhout de snelste.

Voor Sabrina was het de vierde keer dat ze aan deze zeezwemtocht mee deed en in vergelijking met de eerdere edities was het deze keer 400m langer zwemmen. Vorig jaar wist Sabrina bij de beste 10 dames te eindigen en dit jaar behaalde ze een 11e plaats. De tijd was vier minuten langzamer en dat kan dus overeenkomen met de langere afstand. Sabrina kwam na 40 minuten en 23 seconden over de finishmat. Na Sabrina wist Bastiaan Baggerman als volgende over de finish te komen. Bastiaan was na 44 minuten en 3 seconden weer terug. Corné Branderhorst zat maar enkele plaatsen achter Bastiaan met een tijd van 44 minuten en 37 seconden. De heren werden respectievelijk 56e en 58e bij de heren. Erik Huisman kwam bijna 2 minuten na Corné over de finish. Hij werd 96e bij de dames en heren en 67e bij de heren. J.P. van Rossem had voor de tocht ruim 48 minuten nodig en kwam als 117e het water uit en als 80e bij de heren.

Volgende week is de laatste zeezwemtocht en dit is de langste met een afstand van bijna 8km. De tocht begint bij Vlissingen en na 7,9km komen de zwemmers bij Zoutelande het strand op.  Op dit moment staan J.P., Bastiaan, Erik, Sabrina, Wouter van der Stelt, Rens van der Wiel en Dirk de Vree ingeschreven. Twee jaar geleden was Bastiaan met een tijd van anderhalf uur de snelste van de Biesboschzwemmers.

 

WP Tumblr Auto Publish Powered By : XYZScripts.com