Opgericht op 20 mei 1968
 
Zeven medailles tijdens BOWR voor Biesboschzwemmers

Zeven medailles tijdens BOWR voor Biesboschzwemmers

Leestijd: 2 minuten

Werkendam, 31 augustus 2024 – Onder schitterende omstandigheden hebben 15 leden van de Biesboschzwemmers deelgenomen aan de Biesbosch Open Water Race 2024 (BOWR2024). Voor de 11e keer waren de Biesboschzwemmers gastheer voor de open water zwemmers uit heel Nederland. Uiteindelijk gingen zes leden met een medaille naar huis en daarnaast waren er nog vier zwemmers die bij de masters bij de beste drie wisten te eindigen.

De dag begon met de langste afstand, namelijk de 5000m vrije slag en hierop kwamen Lars de Kooter en Kirsten van der Steen aan de start. Ze konden zich niet met de strijd om de prijzen bemoeien, maar ze wisten allebei de afstand uit te zwemmen. Tijdens de 5km vrije slag gingen de zwemmers op de 500m schoolslag te water. Amy de Kooter liet zien dat ze een goed voorbeeld heeft aan haar broer. Ze wist bij de meisjes naar een derde plaats te zwemmen. Hierna was het de beurt aan de masters op de kilometer schoolslag. Nico Swart en Ingmar Visser wisten beide in hun categorie als eerste aan te tikken.

De allerjongste zwemmers moesten 250 meter zwemmen en Noa Drewes deed voor het eerst aan een open water wedstrijd mee. De kleine dame wist iedereen te verrassen door direct een tweede plaats op te eisen. Jesse Drewes moest 500 meter zwemmen en als debutant beslag leggen op een vijfde plaats is een keurige prestatie.

Hier mochten de masters de 1000m vrije slag zwemmen. De Biesboschzwemmers waren met vijf heren en twee dames goed vertegenwoordigd. Helaas kwam geen van hen op het podium, maar Sabrina Boekhout, Erik Drewes, Robin Iking en Annette Wijnja eindigden wel bij de snelste drie in hun categorie. Bastiaan Baggerman, Corné Branderhorst en Rens van der Wiel behoorden wel tot de beste vijf.

Het afsluitende nummers was de 2000m schoolslag. Lars, Ingmar en Pieter Pijnenburg kwamen bij de heren aan de start en alle drie eindigden op het podium. Lars zwom bij de jeugd naar het goud en dit deed Pieter bij de heren. Ingmar kon naast Pieter op de tweede plaats op het podium plaatsnemen.

De middag was gereserveerd voor de Biesbosch Open Water en Swimba Swim Challenges. Hier was het voltooien van de afstand belangrijker dan de gezwommen tijd. Zestien zwemmers die lid zijn van de Biesboschzwemmers gingen te water.

Het open water seizoen eindigt het komende weekend in Zeeland. In Wilhelminadorp en Oost-Souburg staan de laatste wedstrijden op het programma. In Wilhelminadorp wordt de uitgestelde 3km schoolslag van de Open Nederlandse Kampioenschappen gezwommen en Lars en Ingmar staan allebei ingeschreven. Daarnaast komen zij op nog een aantal nummers aan de start. Zondag zullen de klassementsprijzen uitgereikt worden en Lars en Ingmar lijken goede kansen te maken op een top notering.

Biesbosch Open Water Race 2024
Biesbosch Open Water en Swimba Swim Challenges
WP Tumblr Auto Publish Powered By : XYZScripts.com