Opgericht op 20 mei 1968
 
Lars de Kooter Nederlands Kampioen

Lars de Kooter Nederlands Kampioen

Leestijd: < 1 minuut

Wilhelminadorp, 7 september 2024 – In het Kanaal naar Goes in Wilhelminadorp werd onder mooie omstandigheden voor de 50e keer de Ganzetrek georganiseerd. Lars de Kooter en Ingmar Visser kwamen namens de Biesboschzwemmers twee keer aan de start. Beide gingen met prijzen naar huis.

Doordat begin juli de 3000m schoolslag tijdens de Nederlandse Kampioenschappen in Hoek werd afgelast wegens het slechte weer, kregen de zwemmers in Wilhelminadorp een nieuwe kans. Zowel Lars als Ingmar kwamen op dit nummer aan de start. Na het startsignaal kwam Lars al snel als tweede overall te liggen en als eerste bij de jongens onder 17 jaar. De snelste zwemmer kon Lars niet bijhouden, maar de zwemmers achter hem konden hem niet bijhalen. Lars eindigde als tweede bij de heren en eerste bij de jongens onder 17 jaar. Ingmar kon zich niet met de strijd om de prijzen bemoeien en werd uiteindelijk 8e overall en vierde bij de heren.

Eerder op de dag hadden beide zwemmers 1000m schoolslag gezwommen. Lars had in zijn categorie de winst opgeëist en Ingmar kwam als derde bij de masters in zijn categorie aan de finish en vijfde overall.

Morgen komen beide in Oost-Souburg aan de start en dit is tevens de laatste wedstrijd die meetelt voor het landelijke klassement.

Uitslag ONK Open Water Zwemmen

Uitslag Ganzetrek

WP Tumblr Auto Publish Powered By : XYZScripts.com