Bijna 30 medailles voor jonge Biesboschzwemmers

Leestijd: 2 minuten

Oosterhout, 28 september 2024 – De eerste wedstrijd voor de zwemmers tot 18 jaar bracht ruim 20 leden van de Biesboschzwemmers naar Oosterhout. De zwemmers onder 12 jaar zwommen voor plaatsing voor de finales aan het einde van het seizoen en de oudere zwemmers voor tijden om mogelijk te voldoen aan richttijden voor de diverse kampioenschappen. Bij de jongste zwemmers waren er ook nog medailles te verdienen en van de medailles gingen 14 gouden, 7 zilveren en 7 bronzen meer naar huis.

Femke van den Oven, Bram van Felies en Jesse Drewes wisten allen drie gouden medailles te veroveren. Femke en Jesse deden dit op de 100m rug- en schoolslag en de 200m vrije slag en Bram was de beste op de 25m rug-, school- en vrije slag. Rianne Cornet behaalde goud op de 50m vrije slag en daarnaast was er ook nog brons voor haar op de 50m rug- en schoolslag. Romy van Goor wist op de 50m schoolslag het goud te pakken. Voor Björn Hoogerwerf was er ook goud op de 50m schoolslag, maar hij haalde ook nog zilver op de 100m vrije slag. Danée Klop liet zien dat zij op de 50m schoolslag de beste is. De laatste gouden medaille was voor Anne van Essen. Zij zwom voor het eerst een wedstrijd en was de beste op de 25m schoolslag, maar ook op de 25m rug- en schoolslag wist ze een medaille te halen. Op de rugslag werd ze tweede en op de schoolslag was er een derde plaats.

Michael van den Bogerd behaalde ook drie medailles. Hij was de op één na beste op de 50m school- en vrije slag en op de 50m rugslag mocht hij op de derde plaats gaan staan. Rodin Klop wist net als zijn zus, Danée, op de schoolslag in de prijzen te zwemmen. Op de 25m werd hij tweede. Marley Spijker zwom hetzelfde programma als Femke en Jesse en op de 100m schoolslag en 200m vrije slag hoefde ze Femke alleen maar voor zich te dulden en op de 100m rugslag werd ze derde. De laatste twee medailles waren voor Lars van der Zouwen. Hij zwom voor het eerst 100m rugslag en 200m vrije slag en op beide nummers werd hij derde. Op de 100m schoolslag werd hij helaas gediskwalificeerd anders was hij ook op dit nummer derde geworden.

Leander Cornet, Noa Drewes en Ise Vink wisten geen medailles te halen, maar hun prestaties waren zeker wel goed. Ise zwom drie persoonlijke records en Noa zwom drie afstanden voor de eerste keer en moest het opnemen tegen meisjes die ouder zijn. Leander zwom zijn eerste wedstrijd en hij deed dit heel goed.

Voor de oudere zwemmers stonden 50 en 200m vrije slag en 100m rug- en schoolslag op het programma. Op de kortste afstand wisten Lars de Kooter, Shanya Muilenburg en Hannah Vink hun beste tijd aan te scherpen en op de 200 meter gold dit voor Amy de Kooter, Shanya en Wessel van Wijk. Wessel haalde maar liefst acht seconden van zijn tijd af. Op de ‘rug’ was er geen deelname, maar op de schoolslag wisten Michael Verschoor en Hannah hun tijd te verbeteren. Het is op dit moment nog niet bekend of er tijden gezwommen zijn die plaatsing voor de diverse kampioenschappen opleveren, maar de eerste stap is wel gezet.

Het komende weekend komt een deel van deze groep in Alblasserdam aan de start van de eerste competitiewedstrijd. Eind november staat de tweede wedstrijd van deze cyclus op het programma en dan wordt er gezwommen in Andel.