Opgericht op 20 mei 1968
 
Biesboschzwemmers startten met competitie

Biesboschzwemmers startten met competitie

Leestijd: < 1 minuut

Alblasserdam, 5 oktober 2024 – De eerste van de vijf wedstrijden voor de KNZB Zwemcompetitie bracht de Biesboschzwemmers naar Alblasserdam. Een groep van bijna 20 zwemmers wist 14 persoonlijke records bij elkaar te zwemmen en daarnaast waren er ook nog vijf limieten behaald voor de Brabantse Winter Kampioenschappen die medio november in Tilburg worden gehouden.

De jongste zwemmers moesten 100m rugslag en 50m vlinderslag en vooral op de rugslag werden grote verbeteringen genoteerd. Jesse Drewes, Amy de Kooter, Shanya Muilenburg, Femke van den Oven, Marley Spijkers en Wessel van Wijk waren sneller dan ooit. De eerste vier zwemmers en Wessel haalden zelfs meerdere seconden van hun oude toptijd af. Op de vlinderslag wisten bijna alle vijf de zwemmers hun tijden te verbeteren.

Michael Verschoor en Johanna van Wijnen waren de anderen die hun tijden aanscherpten. Michael deed dit op de 50m rugslag en Johanna op de 200m vrije slag tijdens de 400m vrije slag.

Jade Groeneveld, Lars de Kooter en Jansje de Ridder wisten te voldoen aan richttijden voor de ‘Brabantse’. Jade deed di top de 50 rugslag en 200m vrije slag, Lars en Jansje op de 400m vrije slag en Lars ook nog op de 100m wisselslag.

Hoe de score is in de competitie zal in het begin van de week duidelijk zijn. De KNZB heeft de zwemcompetitie vernieuwd en het is nu niet bekend hoe dit uitpakt. De volgende wedstrijd is pas in 2025. In januari komen de Biesboschzwemmers in Papendrecht aan de start van de tweede wedstrijd en dan zal zeker bekend zijn wat de regels zijn voor promotie en degradatie.

Uitslag KNZB competitie deel 1

 

WP Tumblr Auto Publish Powered By : XYZScripts.com