Opgericht op 20 mei 1968
 
Goede resultaten lange afstand zwemmers

Goede resultaten lange afstand zwemmers

Leestijd: < 1 minuut

Rosmalen, 11 oktober 2024 – In Rosmalen worden al diverse jaren op vrijdag avond wedstrijden voor het lange afstand circuit (LAC) gezwommen. Deze keer kwamen drie leden van de Biesboschzwemmers aan de start en zij startten allen op de 800m vrije slag en daarnaast was er ook nog een deelname aan de 200m wisselslag.

Als eerste stond de 200m wisselslag op het programma. Lars de Kooter kwam als enige van de drie zwemmers op dit nummer aan de start. Lars startte voortvarende want hij zwom bijna anderhalve seconde van zijn beste tijd op de 50m vlinderslag. Ook de rugslag ging nog goed en daarna speelde de snelle start hem toch parten, maar wist hij toch ook op de 200m wisselslag een persoonlijk record te zwemmen.

Op de 800m vrije slag mocht als eerste Nadine Scheeve startten en een week eerder tijdens de 400m had ze een sterk oplopend schema en dat was nu in Rosmalen niet het geval. Nadine hield haar schema redelijk vlak en dit resulteerde in een persoonlijk record van bijna twee seconden. Pieter Pijnenburg en Lars zwommen in de laatste serie naast elkaar en vanaf de start nam Lars het initiatief. Het lukte hem om zijn tempo goed vast te houden en uiteindelijk was ruim twee seconden sneller dan zijn beste tijd. Pieter zwom zijn eigen tempo en tikte net boven de 10 minuten en hij was hier heel tevreden mee.

Lars komt dit weekend opnieuw aan de start van een wedstrijd en voor Pieter en Nadine duurt het iets langer. De volgende LAC-wedstrijd in Rosmalen is medio februari, maar ook tijdens andere wedstrijden staan er langere nummers op het programma.

Uitslag LAC deel 1

 

WP Tumblr Auto Publish Powered By : XYZScripts.com