Opgericht op 20 mei 1968
 
NK-limiet en clubrecords Lars de Kooter

NK-limiet en clubrecords Lars de Kooter

Leestijd: 2 minuten

Papendrecht, 13 oktober 2024 – Een groep van acht leden van de Biesboschzwemmers is in Papendrecht aan de start gekomen van een masters- en limietwedstrijd. Na een wedstrijd van ongeveer drie uur bleken er tien persoonlijke records, twee clubrecords, één limiet voor de Nederlandse en zes voor de Brabantse Kampioenschappen.

Lars de Kooter startten deze middag op de 100m school- en vlinderslag en op de schoolslag was hij in heel goede doen. Lars opende voor zijn doen heel snel en hij wist in de tweede 50 meter zijn tempo vast te houden. Zijn eindtijd was bijna twee seconden sneller dan hij ooit is geweest en daarnaast ruim onder de limiettijd voor de Nederlandse Kampioenschappen (NK). Daarnaast zwom hij twee nieuwe clubrecords bij de jongens. Later op de vlinderslag startten Lars opnieuw sterk, maar de laatste 25 meter gingen heel moeizaam. Hij was wel sneller dan ooit met ruim een seconde, maar er had meer ingezeten.

Shanya Muilenburg wist op de 50 meter vrije slag te voldoen aan de limiet voor de Brabantse Winter Kampioenschappen 2024 (BWK2024) die medio november in Tilburg gehouden gaan worden. Ze verbeterde haar beste tijd met ruim een halve seconde. Daarnaast zwom Shanya op de 100m wisselslag ook ruim twee seconden sneller dan ze ooit is geweest.

Amy de Kooter, Henri, Michael en Thomas Verschoor wisten zich ook te verbeteren. Amy deed dit op de 50m schoolslag. Henri verraste zich met een verbetering van ruim een seconde op de 100m wisselslag. Michael kwam op de 50m vrije slag weer dichter bij de grens van 30 seconden. Hij bleef op 0,26 seconden van die grens steken. Later op de 200m schoolslag haalde hij ruim twee en halve seconde van zijn beste tijd af, al had hij niet het gevoel dat het snel ging. Thomas wist op de halve afstand, de 100 meter, zich met ruim een seconde te verbeteren en op de 50m rugslag haalde Thomas ruim drie tienden van een seconde van zijn beste tijd af.

Anne Lisman en Anne-Marie Verschoor-Vos wisten zich niet te verbeteren. Anne leverde op de 50m vrije slag haar beste prestatie en Anne-Marie was vooral tevreden over haar tijden op de 50 en 100m vrije slag.

Over een week komt een deel van deze zwemmers in Tilburg aan de start van een limietwedstrijd. Ze hebben dan de laatste kans om zich te plaatsen voor de Brabantse Winter Kampioenschappen die in hetzelfde bad gehouden gaan worden.

Uitslag Limietwedstrijd de Geul

 

WP Tumblr Auto Publish Powered By : XYZScripts.com