Opgericht op 20 mei 1968

Dubbel NK zilver voor Biesboschzwemmers

Leestijd: 2 minuten

Hoek/Sluis, 6 en 7 juli 2024 – In het Zeeuwse Hoek en Sluis werden het afgelopen weekend de Open Nederlandse Kampioenschappen open water zwemmen gehouden. De afgelopen drie jaar werden deze kampioenschappen door de Biesboschzwemmers zelf georganiseerd. Lars de Kooter en Ingmar Visser wisten beide met een zilveren medaille naar huis te gaan.

In Hoek stond voor Lars naast de 3km schoolslag voor het ‘NK’ ook nog een 1000m schoolslag op het programma. Dit nummer werd aan het begin van de dag gehouden en tijdens de eerste meters bleek er veel wind te staan. Ondanks de wind kwam Lars als eerste van zijn leeftijd aan de finish. Vrij snel naar de eerste nummer besloot de organisatie om de wedstrijd stil te leggen. Later ging de wedstrijd in een aangepaste vorm verder, maar de 3000m schoolslag voor het Nederlands Kampioenschap werd door de organisatie geschrapt.

In Sluis startten Lars en Ingmar eerst allebei op hetzelfde nummer, namelijk de 2000m schoolslag. Bij de start kwam Lars goed weg op een tweede plaats. Gedurende de gehele race wist hij op deze positie te blijven, hij tikte wel als eerste in zijn categorie, jongens onder 17 jaar, aan. Ingmar zwom een goede race en hij was de vierde heer die aan de finish kwam en als zesde van alle gestarte zwemmers. Hierna kwamen de nummers voor de Nederlandse titel. Lars zwom in zijn leeftijd de 1500m schoolslag en vanaf de start lag hij op een tweede plaats. Het werd een tactische race en helaas kon Lars in de laatste meters niet meer opschuiven naar de eerste plaats. Ingmar had in zijn nummer, de 2000m schoolslag bij de masters, ook een spannende onderlinge strijd. Bij de finish bleek dat hij twee leeftijdsgenoten op enkele seconden achter zich had gehouden en dat er maar één sneller was dan hij.

Met beide een zilveren medaille en Lars twee eerste plaatsen kon men de reis naar huis weer aanvangen. Voor Lars zal er later dit seizoen nog een herkansing zijn op de 3000m schoolslag. Tot die tijd zijn er nog vele wedstrijden in het open water te beginnen in het Noord-Hollandse Anna Paulowna het komende weekend.