Nederlandse titel voor Lars de Kooter

Leestijd: 2 minuten

Wilhelminadorp/Oost-Souburg, 7 en 8 september 2024 – Tijdens het tweede Zeeland weekend van dit open water seizoen zijn Ingmar Visser en Lars de Kooter weer diverse keren in de prijzen geëindigd. Naast de dagprijzen werden in Oost-Souburg ook de klassementsprijzen uitgereikt en beide vielen daar ook in de prijzen.

De wedstrijd in Wilhelminadorp werd voor de 50e keer georganiseerd en daarom mochten zij de geannuleerde 3000m schoolslag voor het Nederlands Kampioenschap houden. Deze wedstrijd stond in juli in Hoek gepland, maar door de stevige wind en golfslag was toen besloten deze niet te houden. In Wilhelminadorp ging Lars goed van start en binnen 100m lag hij op een tweede plaats bij de heren en als eerste in zijn eigen categorie, jongens jeugd. De rest van de race wist hij deze positie te handhaven en dus mag hij zich weer een jaar Nederlands Kampioen noemen bij de jongens onder 17 jaar. In 2021 en 2022 was hij ook al kampioen en vorig jaar werd hij tweede. Voor Ingmar was er een achtste plaats weggelegd. Eerder op de dag hadden beide al een 1000m schoolslag gezwommen en toen was Lars de beste in zijn categorie en Ingmar eindigde als derde bij de masters in zijn categorie.

In Oost-Souburg zwommen beide opnieuw 1000m schoolslag en weer was de verdeling van de prijzen hetzelfde, winst voor Lars en een derde plaats voor Ingmar. Lars startte ook nog op de 1000m vrije slag en hij wist naar een keurige derde plaats te zwemmen al was het verschil met het zilver minimaal. Voor Ingmar was er een vijfde plaats bij de heren op de 2000m schoolslag.

In het klassement op de schoolslag bij zowel de jongens junioren 3 en 4 (14 en 15 jaar) als bij de jeugd (16 en 17 jaar) wist Lars beslag te leggen op de eerste plaats. Ingmar eindigde bij de heren op een tweede plaats op de schoolslag en dit bereikte hij ook bij de masters 40+ op de schoolslag. Het seizoen zit er in Nederland nu op, volgende week zwemt Ingmar nog een wedstrijd in België en dan beginnen de wedstrijden in het zwembad weer.