Vier topnoteringen in Oosterhout

Leestijd: 2 minuten

Oosterhout, 25 augustus 2024 – Na 5 jaar kon men in Oosterhout weer een open water wedstrijd organiseren. De Biesboschzwemmers waren met 6 zwemmers aanwezig die op 9 onderdelen aan de start verschenen. Twee keer mocht een zwemmer een medaille ophalen, maar daarnaast waren nog twee top drie noteringen.

De wedstrijd begon 6,5km verderop bij Dongen. Daar sprong onder andere Erik Huisman het water in om naar Oosterhout te zwemmen. Na twee uur 3 minuten en 52,45 seconden was Erik bij de finish.

Terwijl Erik aan het zwemmen was mocht Bastiaan Baggerman het water in voor 1km vrije slag bij de masters. Bastiaan werd derde in zijn categorie. Daarna gingen Lars de Kooter en Ingmar Visser van start op de 2000m schoolslag. Lars kon het eerste stuk met de snelste heer meezwemmen, maar moest hem uiteindelijk toch laten gaan. Hij was wel de snelste in zijn categorie. Voor Ingmar was en een vijfde plaats. Kirsten van der Steen en Sabrina Boekhout gingen ook nog van start voordat de eerste zwemmers van de 6,5km er waren. Het verschil tussen de dames werd na 500 meter gemaakt bij het ronden van de boei. Kirsten maakte daar een klein verschil en dit hield ze tot de finish vol.

Na de pauze ging Ingmar op de 500m schoolslag van start. Ook nu wist hij beslag te leggen op de vijfde plaats. Zowel Lars als Ingmar zwommen ook de 1000m schoolslag. Lars startte bij de jongens tot 16 jaar en vanaf het begin had hij het initiatief. De masters waren enkele minuten later gestart en nu wist Ingmar naar een tweede plaats te zwemmen. Helaas voor hem waren er alleen prijzen voor de snelste zwemmers per categorie.

Het komende weekend staat de wedstrijd in de Biesbosch bij het Biesbosch MuseumEiland op het programma. Er staan al meer dan 10 zwemmers ingeschreven, maar het mooiste zou zijn als deze groep groter wordt.